Скочи на садржај

Pravila privatnosti 22

Pravila privatnosti

Smatramo da je zastita Vase privatnosti i Vasih licnih podataka vazna stvar na koju obracamo paznju u svim nasim poslovnim odnosima.

Postujemo tajnost Vasih licnih podataka i uvek postupamo u skladu sa odredbama zakona koji uredjuje zastitu licnih podataka kao i odredbama ovih Pravila o zastiti privatnosti.

1. Opseg ovih Pravila privatnosti

Ova Pravila o privatnosti su namenjena da Vas obaveste o tome kako pekara Maxipek koristi licne podatke, koje informacije o korisnicima nase/nasih web stranica, online aplikacija ili nasih mobilnih platformi („online usluge“) prikuplja i ocenjuje a kasnije koristi, prenosi na trece osobe ili obradjuje na bilo koji drugi nacin.

Ova Pravila o privatnosti se primenjuju na pekara Maxipek Sokobanja. Ne odnosi se na online usluge drugih drustava ili na online usluge kojima upravljaju trece osobe.

2. Prikupljanje podataka pravila privatnosti

2.1. Podatke koje Vi pružate

Po pravilu, otkrivanje ličnih podataka nije potrebno za korišćenje naših online usluga. Ako se lični podaci (ime, poštanska adresa, broj telefona ili e-mail adresa) prikupljaju u okviru naših online usluga, to se, u meri u kojoj je to moguće, obavlja na dobrovoljnoj osnovi. Ako, na primer, želite da primate Newsletter ponuđen na našoj web stranici, potrebna nam je Vaša e-mail adresa, kao i informacija koja nam omogućava da proverimo da ste Vi vlasnik naznačene e-mail adrese.

2.2. Automatski prikupljeni podaci

Iz razloga sigurnosti podataka i u svrhu optimizacije korisnicke pristupacnosti, mi prikupljamo i ne-licne podatke u vezi sa koriscenjem nasih online usluga. Na primer, arhiviraju se web pretrazivac koji koristite, operativni sistem, naziv domena web stranice koju ste poslednji put posetili pre pristupanja nasoj web stranici, broj poseta i prosecno vreme provedeno na nasoj web stranici, kao i stranice kojima ste pristupili.

Takvi automatski prikupljeni podaci nisu povezani sa podacima iz drugih izvora. Medjutim, zadrzavamo pravo proveriti takve podatke, u slucaju da nam se skrene paznja na konkretne naznake nezakonitog koriscenja.

2.4. Web analiza

U svrhu kontinuirane funkcionalne optimizacije i maksimalne korisnicke pristupacnosti, neke od nasih online usluga koriste usluge mrezne analize i dodatke drustvenim mrezama navedene u nastavku. Podaci korisceni u tu svrhu su iskljucivo ne-licni.

Google Analytics: Google Analytics Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, SAD, koristi tzv. kolacice, tj. tekstualne datoteke arhivirane na Vasem racunaru za analizu Vaseg koriscenja nasih online usluga. Po pravilu, podaci o Vasem ponasanju kao korisnika, prikupljenih kolacicem, prenose se na Googleov server u SAD-u i arhiviraju se tamo.

U slucaju aktiviranja anonimizacije IP-a u mreznim uslugama, Google ce skratiti vasu IP adresu u drzavama clanicama Evropske unije i Evropskom Ekonomskom podrucju. Samo u posebnim slucajevima, puna IP adresa će biti poslata na Google-ov server u SAD-u i tamo ce se skratiti.

U ime operatera mreznih usluga, Google ce upotrebiti te informacije kako bi procenio vasu upotrebu on-line usluga, sastavljao izvestaje o tim aktivnostima i pruzio druge usluge za operatera web stranice vezane za koriscenje online usluga i aktivnosti na internetu.

IP adresa koju Vaš pretrazivac prenosi u okviru Google Analyticsa nece biti povezana s drugim podacima koje Google poseduje. Mozete spreciti arhiviranje kolacica odabirom odgovarajuće postavke u pretrazivacu. Medjutim, u ovom slucaju necete biti u mogucnosti iskoristiti sve funkcije nasih online usluga.

Mozete spreciti prikupljanje podataka generisanih kolacicima i njihovu upotrebu od strane Google-a preuzimanjem i instaliranjem dodatka pretrazivacu dostupnog na adresi (https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=rs). Detaljne informacije o uslovima koriscenja i pravilima o privatnosti potrazite u delu.

www.google.com/analytics/terms/gb.html ili https://www.google.com/policies/ /.

Facebook Plugini („Dugme za deljenje“): Mozete prepoznati dodatke drustva Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, Kalifornija 94025, SAD, logotipom Facebooka ili „dugmetom za deljenje“.

Za pregled dodataka za Facebook, molimo Vas da kliknete na sledeći link: http://developers.facebook.com/docs/plugins/. Kada koristite nase online usluge, dodatak uspostavlja direktnu vezu izmedju Vaseg pretrazivaca i Facebook servera.

Dakle, Facebook je obavesten da koristite nase online usluge s vasom IP adresom. Kada kliknete na Facebook „Dugme za deljenje“ dok ste prijavljeni na Facebook racunu, mozete stavljati vezu sadrzaja nasih online usluga na Vas Facebook profil.

Facebook tada moze povezati upotrebu nasih mreznih usluga s Vasim korisnickim racunom. Zelimo istaknuti da mi, kao davaoci mreznih usluga, nemamo nikakvo saznanje o sadrzaju prenesenih podataka i njihovoj upotrebi od strane Facebooka.

Dodatne informacije potrazite u pravilima o zastiti privatnosti Facebooka na adresi https://www.facebook.com/policy.php. Ako ne zelite dopustiti Facebooku povezivanje koriscenja nasih mreznih usluga s Vasim Facebook korisnickim racunom, odjavite se sa svog Facebook korisnickog racuna.

3. Koriscenje licnih podataka

U nacelu, licne podatke koje ste pruzili, obradjujemo i koristimo iskljucivo za odredjene svrhe. To ukljucuje:

 • Pruzanje, poboljsanje i podrska nasih online usluga: To ukljucuje analizu podataka, identifikaciju trendova koriscenja, kao i proracune i statistiku o korisničkim uzorcima.
 • Marketing: Vasi lični podaci koristice se samo u marketinske svrhe, kao sto su ankete, nagradne igre ili druge reklamne kampanje, ako ste se slozili s takvim koriscenjem.
 • U tom slucaju Vasi podaci će biti arhivirani u trajanju od 2 godine, osim ako je zbog drugih razloga pravno dopusteno arhiviranje u duzem trajanju. Vas pristanak za koriscenje licnih podataka u marketinske svrhe moze se povuci u bilo kom trenutku. Za pojedinosti pogledajte tacku 5.
 • Slanje Newslettera putem e-maila: Ako ispunite web obrazac za registraciju za nas Newsletter, podatke koje ste nam pruzili, iskljucivo koristimo kako bismo proverili da li ste vlasnik navedene e-mail adrese i zelite primati Newsletter, zatim da bismo sastavili popis e-mailova kojima cemo slati Newsletter i da bismo analizirali koriscenje naseg Newslettera.
 • U tom ce slucaju Vasi podaci biti arhivirani u trajanju od [2 godine] nakon prestanka pretplate, osim ako je zbog drugih razloga pravno dopusteno arhiviranje u duzem trajanju. Vase podatke cemo koristiti za druge svrhe, samo ako ste se slozili s takvim koriscenjem.
 • Narucivanje izvestaja ili drugih informativnih materijala: Ako narucujete izvestaje ili druge informativne materijale od nas, licni podaci koje ste pruzili koristimo iskljucivo za obradu Vase narudzbe i kasnije ce biti arhivirani u najduzem trajanju od 1 godine nakon zadnje posiljke.
 • Za izvrsenje narudzbi, mozemo koristiti usluge trecih lica kojima dostavljamo Vase podatke iskljucivo radi izvrsavanja Vase narudzbe. Za ostale svrhe koristimo samo licne podatke koje ste nam Vi pruzili, ako ste nam dali svoj pristanak.
 • Koriscenje kontakt obrasca:
 • Ako koristite kontakt obrazac za upite, informacije koje pruzili u kontakt obrascu, ukljucujuci Vase kontakt podatke, koriste se za obradu zahteva i arhiviraju za kasniju upotrebu ako se pojavi potreba za dodatnim pitanjima.
 • Ako je to potrebno za obradu Vaseg zahteva, mozemo takodje preneti Vase lične podatke drugim drustvima u Pekari Maxipek (vidi tacku 4.) ili trecim stranama koje su ukljucene.
 • Vasi licni podaci bice arhivirani za vreme trajanja obrade upita i u razdoblju od najduze 2 godine nakon zavrsetka obrade, osim ako je zbog drugih razloga pravno dopusteno arhiviranje u duzem trajanju.
 • Arhiva Pekare Maxipek

4. Prenos i otkrivanje Vasih licnih podataka

U zavisnosti od vrste usluge koju ste zatrazili (npr. povratni poziv, narucivanje, zahtev za uslugama, informacijama, itd.), Vasi se podaci mogu razmeniti s trecim stranama ukljucenim u izvrsenje naloga (npr. postanska drustva, banke, itd.) ili s drugim drustvima pekare Maxipek. Mozda cemo takodje morati otkriti licne podatke kako bismo udovoljili zakonskim zahtevima ili kako bismo izvrsili odredjena prava i sporazume.

 • Prenos podataka trecim stranama: Za izvrsavanje odredjenih narudzbi i za pruzanje odredjenih usluga radimo u saradnji sa spoljnim pruzaocima usluga (npr. agenti za prosledjivanje). Takvi pruzaoci usluga ne mogu koristiti ili prenositi podatke prikupljene i obradjene od nas, za bilo koju drugu svrhu, osim za izvrsenje naloga pekare Maxipek Sokobanja.
 • Koriscenje podataka unutar Maxipeka je deo pekare Maxipek,
 • Uskladjenost sa zakonima i slicnim obavezama: Uradicemo prenos Vasih licnih podatka kako bismo: (i) izvrsili zakonske obveze ili se uskladili sa zakonom, propisom, nalogom javnog tela ili obvezne mere, (ii) otkrili i sprecili bezbednosne pretnje, prevare ili druge zlonamerne aktivnosti, (iii) zastitili prava i imovinu pekare Maxipek ili trecih strana i (iv) zastitili prava i licnu sigurnost nasih zaposlenih i trecih lica.

Exit mobile version