Drustveno odgovorno preduzetnistvo

Drustveno odgovorno preduzetnistvo – Pekara Maxipek.

Drustveno odgovorno preduzetnistvo, predstavlja dobrovoljno integrisanje ekonomskih , drustvenih i ekoloskih faktora u poslovanje preduzeca. U nekim slucajevima motivaciju za kompanije prestvaljaju tenderski zahtevi javnih sluzbi ili benificije koje su predvidjene za drustveno odgovorne akcije.

Osim toga , saradnja sve veceg broja malih i srednjih preduzeca sa velikim kompanijama biva uslovljena primenom nekih od nacela odgovornog poslovanja.

Pekara maxipek je u svoje drustveno odgovorno poslovanje ukljucila cetiri glavna stuba u poslovanje:Zaposleni ,poslovno okruzenje ,zajednica i zivotna sredina.

Zaposleni

Zaposleni predstavljaju vazan resurs i cinilac razvoja poslovanja . Njihova obucenost i kompetentnost mogu presdstavljati prednost preduzeca u odnosu na konkurenciju .

Za stabilan razvoj preduzeca vaznoo je privuci i zadrzati najbolje radnike.

Drustveno odgovorno preduzetnistvo pekara Maxipek u oblasti ljudskih resursa je nacin da se ovo ostvari . Iako se tradicionalno razvoj ljudskih resursa pripisuje kapacitetima velikih kompanija , mnoge aktivnosti u ovoj oblasti , poput treninga i profesionalnog razvoja posticanja ravnoteze izmedju privatnog zivota i posla.

Podrska porodicama zaposlenih ,, brige o zdravlju i bezbednosti na radnom mestu , dostupne su i kod nas u pekari Maxipek.

Poslovno okruzenje

Drustveno odgovorno poslovanje pekara Maxipek
Drustveno odgovorno poslovanje – pekara Maxipek

Klijenti spadaju u jednu od najvaznijih grupa , kada je u pitanju razvoj preduzeca . Kvalitet proizvoda i usluga , kao i briga o klijentu predstavljaju veoma vazne elemente poslovanja . A u ovoj oblasti gde je reputacija kljucna , drustveno odgovorna praksa moze da doprinese u velikoj meri .

Transparentno poslovanje , informisanje klijenata o svim aspektima proizvoda i usluga , izlazenje u susret njihovim potrebama i odgovorno oglasavanje samo su neki od nacina.

Kroz drustveno odgovorno preduzetnistvo mora da se uspostavi dobra reputacija i cvrst odnos sa klijentima.

Lokalna zajednica

Pekara Maxipek je poslovni subjekat koji aktivno doprinosi zajednici u kojoj posluje . Preduzece treba da ostvari dobar odnos sa lokalnom zajednicom kako bi bila dobro pozicionirana u svom radnom okruzenju.

Vrednovanje proizvoda i usluga jednog preduzeca danas u velikoj meri zavisi od dobrog odnosa. Da bi zadovoljilo socijalne i ekonomske kriterijume zajednice, Maxipek zeli da integrise interese zajednice u svoju poslovnu strategiju.

Na ovaj nacin , ne samo da ce zajednica imati drugaciju sliku o poslovanju preduzeca vec ce sticanjem zvanja “ dobar komsija“ preduzece imati prednost u odnosu na konkurenciju.

Zivotna sredina

Zivotna sredina i zastita zivotne sredine
Zivotna sredina i zastita zivotne sredine

Zastita zivotne sredine predstavlja jedan od gorucih globalnih problema , a uticaj na zivotnu sredinu ima i pekara Maxipek. Energetska efikasnost je sinonim za ekonomsku efikasnost , jer ona omogucava efikasniju upotrebu resursa , a samim tim smanjuje i troskove.

Otud je pitanje zastite zivotne sredine i rad u ovoj oblasti jedna od kljucnih aktivnosti pekare Maxipek za poboljsanje produktivnosti .

Nasa odgovornost u poslovanju nam je i donela sertifikat za firmu od poverenja.

2 thoughts on “Drustveno odgovorno preduzetnistvo”

  1. Pingback: Program pekare Maxipek za odgovorno preduzetnistvo - Pekara Maxipek

  2. Pingback: Dogadjaji u martu i aprilu 2020 - Pekara Maxipek

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

%d bloggers like this: